BTS’İN BİLİNÇALTINA YÖNELİK EŞCİNSEL TEMALI MÜZİK VİDEOSU
- Sinan Dolayman
- 26 Şub 2023
- 1 dakikada okunur

BTS’ in müzik videosu olan “#BloodSweat & Tears” (Kan Ter ve Gözyaşı), LGBT mücadelesini simgeliyor. Bu video klipte BTS, #eşcinsel görüntüler eşliğinde seslendirdiği şarkının sözleri ile #Nietzsche ’nin nihilizmini ve Budizm felsefesini #empoze ediyor. Videodaki ana tema, #hermannhesse tarafından yazılan “#Demian: Emil Sinclair’ in Gençliğinin Öyküsü” adlı bir romanın izahıdır. Video, Nietzsche’nin #Nihilizm sembolleriyle dolu. Bilindiği gibi, Nihilizm bütün dini ilkelerin reddidir. Bu anlamda Nietzsche insanların din olmadan kendi motivasyonlarıyla güç elde edebildiklerini, dinin insanın gelişmesi önünde bir engel olduğunu iddia etti. BTS’in “Blood Sweat & Tears” isimli parçasının videosunda Jin, bir aynanın karşısında durmaktadır. Duvarda Friedrich Nietzsche’nin şu sözü yazıyor: “Dans eden bir yıldız doğurabilmesi için insanın içinde kargaşa olmalıdır.”
Aynı söz, V’nin #konsept çekiminde de yine dikkat çekici bir şekilde sunulmaktadır.
Hesse’in romanına ismini verdiği Demian yani, Hıristiyan kültüründe Şeytanın Oğlu anlamına gelen Lucifer’i temsil eden kanatlı heykelin yanına gelen #Jin, #Lucifer ’i dudaklarından öperek kötülükle bütünleştiğini, böylece dinin değerlerinden koparak özgürleştiğini; diğer bir ifadeyle, LGBT üyesi olduğunun işaretlerini vermektedir.
#Jimin kadınsı kıyafetlerle, boynundaki kırmızı ascot ile dans ediyor ve videonun sonunda #Jungkook, yatakta eşcinsel tercihte bulunmuş ve devamında #gökkuşağı ve Budizm sembolü dharma ile görülüyor.
#Dharma tekerleği, #Budizm’ de yalnızca aydınlanma yolunu değil, aynı zamanda tüm inançlarla mücadele etme eylemini temsil eden bir semboldür. Jungkook ve arkadaşları, din ve toplumun #LGBT bireylere uyguladığı sözde ayrımcılığa dikkat çekerek #din ve #toplum değerlerinden kurtulunca özgürleşildiğine işaret ediyorlar. Bütün bunlar #üstaklın toplumları öz değerlerinden ve Yüce #Allah’ın insanlara yol gösterici dininden uzaklaştıran #sübliminal mesajlardır. (#ÜstAklınPopProjesi, s.43,44)
Kommentare